Családi- és társasház építési beruházásoknál Magyarországon még mindig szűk az a réteg, aki műszaki ellenőr megbízásával biztosítja az otthonának megvalósulását és a saját nyugalmát. Pedig a köztudottan felhígult építőipari kivitelezői iparág mellett erre egyre nagyobb szükség van, hiszen így elkerülheti a rengeteg ellenőrzésre ráfordított időt, a sok szakmai utánajárást (ha egyáltalán megakad a szeme a problémás kialakításokon), a kivitelezőkkel történő helyszíni „veszekedéseket”, a minőségi problémákat, a határidők csúszását, a szakszerűtlen kivitelezésből adódó pótmunkaköltségeket, a feleslegesen túlárazott építőanyagok megvásárlását.


A műszaki ellenőr nem többletköltség:

  • Kiváló minőség: A kivitelezési folyamatok szakszerűségének biztosításával elkerülhetőek a későbbi javítási kisebb nagyobb garanciális viták, valamint a garanciális időn túl jelentkező javítási költségek (fal/födém repedések, víz/hőszigetelési problémák, burkolat felfagyások, gépészeti/elektromos problémák)
  • Pontos határidő: A jól megírt kivitelezői szerződésekben meghatározott – ütemtervhez igazított határidők meghatározása és betartatása biztosítja, hogy az építkezés ne „folyjon” el, és ne bosszankodásba és bonyodalmakba torkolljon az otthonunk építése. A határidők betartásával elkerülhetőek a fölösleges albárleti díjak kifizetése, vagy akár hamarabb kiadhatóvá válik, amiből kiköltözünk.

A kivitelezéshez alkalmazott anyagokat a tervekről leolvasva (vagy azokkal műszakilag egyenértékűt keresve) szintén a érdemes versenyeztetéssel kiválasztani. 

A felmerülő pótmunkaköltségek túlnyomó részt a kivitelezés során felmerülő hibákból adódnak (amik megelőzhetőek, vagy utólag rámutathatóak), így azok a szakkivitelezőnek felróhatóak, nem a Megrendelőt terhelik. Szükség szerint a felsoroltak bármelyikében tud a műszaki ellenőr segíteni.

 

Az elvárásokhoz alkalmazkodva, akár a Megrendelő teljes képviseletét,  akár a havi szintű „ellenőrzés fényképes dokumentációval” történő műszaki ellenőrzéssel tudjuk a Megrendelő érdekeit képviselni a beruházás során.



Családi- és társasházi beruházások műszaki ellenőrzése tapasztalattal!
muszaki-ellenor-budaiepitomernok

műszaki ellenőr az építkezés egyik legfontosabb szereplője, hiszen a teljes folyamat során ellenőrzi és segíti a vonatkozó jogszabályok, előírások és szerződések betartását. Számos feladata van, amelyek elvégzése nélkül az építkezés végén lényegesen nehezebb megszerezni a használatbavételi engedélyt.


műszaki ellenőr az építőipari kivitelezést és az építési-szerelési munka szakszerűségét ellenőrzi a jogerős építési engedély, illetve műemlék esetén örökségvédelmi hatósági engedély alapján. A hibák rögzítése szintén az ő feladata, amik esetén javaslatot tesz a változtatásra is. Az átadás-átvételi és a birtokbaadási eljárás fontos szereplője; nélküle ezek nem lefolytathatóak. Ha a kivitelezést több kivitelező végzi, az építési műszaki ellenőr hangolja össze a tevékenységüket.


Az építési műszaki ellenőr elengedhetetlen az építkezések szakszerű lebonyolításához! Ha Ön is építkezik, vagy kivitelező céget vezet, és szüksége lenne műszaki ellenőrre, érdemes hozzánk fordulnia. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és kezdjük el a közös munkát!